Coaching

Allting börjar med dig

Nu har vi glädjen att presentera ytterligare en del på 1Tribe för dig och din hälsa.

Vi erbjuder Coaching i vårt mysiga samtalsrum som vi har i studion.

Du kan få hjälp med områden som gäller din fysiska hälsa och livsstil, stress, kost eller om du känner att du vill ha coachingsamtal i kombination med att träna fysiskt.

 

Allting börjar med Dig, att du vill ha en förändring i någon riktning.

Ett första möte med coachen bokas och tillsammans hittar ni en väg fram för just DIN hälsa och välmående.

Ann är utbildad coach via Sverigehälsan samt Anna Hallén utbildningar och är medlem i Kroppsterapeuternas yrkesorganisation.

För bokning kontakta Ann via halsannisverige@gmail.com/ 070-538 94 46

 

 

HälsAnn AB

Vem är personen bakom HälsAnn egentligen?

 

Jag heter Ann och känner starkt för möten med människor och en lust att hjälpa.

Min resa till att starta HälsAnn började med att jag efter min andra utbrändhet insåg att jag behöver göra en förändring i mitt liv för att inte hamna där igen.

Min läkare sa – Ann, du går på en tunnare is än andra människor från nu.

Med de orden började jag att plugga till Kostrådgivare då kosten alltid varit ett stort intresse. När den utbildningen var klar fick jag blodad tand och fortsatte ytterligare ett år och blev sedermera Hälsocoach med KBT-inriktning.

Jag har sedan fyllt på med en utbildning inom Mindfulness och Stresscoach. Det har gjort

att jag har idag en bred palett för att kunna stötta mina medmänniskor till ett bättre mående.

Att i samtal coacha en person och se denna komma till nya insikter och gråta av glädje när krav och måsten minskar är en känsla av tacksamhet som är fantastisk.

Jag finns för mina klinter genom att hjälpa till med att ställa frågor och våga ifrågasätta, men det är klienten som själv gör arbetet och det blir magi.

Idag är det många som ”kör på” i en tro att det är så det ska vara, men vi är inte våra prestationer och vi behöver skala av och skala ned.

Som ett led i detta så håller jag även pass i bl.a. SomaMove, håller pass ute i naturen och till sommar/ vinter 2022 blir jag färdigutbildad inom träning för nyblivna mammor och gravidyogalärare.

Det är för mig baserat på egna erfarenheter så viktigt att hitta någon form av balans mellan fysisk träning, arbete, familjeliv, träning som är mindfull och återhämtning.

Vi behöver lite av allt för att må som bäst.

Jag tror på tillsammans kan vi hitta DIN väg mot ett bättre mående.

// Kramar Ann

 

Feedback på coaching

” du förstår verkligen din klient”

” du inger ett sådant lugn och jag känner mig trygg tillsammans med dig ”

Coaching- är det för mig?

Är du nyfiken på om det är något för dig men kanske inte riktigt vet vad coaching innebär eller hur det går till?

Vad gör en coach?

En coach agerar som ett bollplank till klienten. Vanligtvis är det en rad olika faktorer att ta hänsyn till när det handlar om hälsa och välmående. Sådana faktorer kan vara sömn, stress, kost och sociala faktorer. Vårt förhållningssätt till oss själva och vår omvärld kan påverka hur vi mår.

När du vill göra en förändring finns coachen där som stöd, inspiration och med vägledning.

Coachen visar på det du kan påverka och förändra i ditt liv genom dina egna tankar, handlingar och beslut. Samtalen med coachen bygger på ett lösningsinriktat arbetssätt som kan hjälpa dig att bli medveten om och utveckla dina egna möjligheter, talanger och potential. Coachen kommer inte med färdiga råd eller svar utan du får hjälp att hitta svaren inom dig själv.

Coachning kan ses som ett redskap som kan ge dig den hjälp du behöver för att finna det du innerst inne själv redan vet att du är i behov av, bör göra eller ha framgång med för att må bra.

Tillvägagångssätt är att ställa frågor, lyssna och observera samt att ibland använda sig av övningar. Strävan är att poängtera och utveckla det starka, friska och positiva hos klienten.

 

Hur går det till?

Oftast så bokas en mötesserie upp på ca fem tillfällen. Antalet tillfällen kan variera utifrån behov och önskemål från klienten.

Första tillfället handlar mycket om att lära känna varandra, skapa tillit och trygghet samt att se vad klienten önskar hjälp med.

Det kan handla om ex. stress, hela sin livsstil och hälsa eller kanske en mix av de olika.

Ingen coaching är den andra lik.

Därefter jobbar coach och klient tillsammans i sina samtal med att utforska bl.a. beteende, krav, måsten & etiketter vi kanske satt på oss själva.

Efter ett samtal kan du känna dig känslosam, omtumlad och lite trött. Det är helt i sin ordning då vi kanske berört områden som för dig är utmanande men ack så viktiga för din utveckling.

Ett samtal löper under 60minuter och är under sekretess.